پروژه‌های انجام شده یا در حال انجام

طراحی و نظارت بر ساخت واحد اسید سولفوریک صنایع شیمیایی فاتح فرآور کیمیا

ظرفیت سالانه 70.000 تن

صنایع شیمیایی فاتح فرآور کیمیا از مجموعه شرکت های فاتح صنعت می باشد که با هدف ورود این گروه در حوزه صنایع شیمیایی تاسیس و با انجام مذاکرات پیوسته و طولانی که با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ داشته در دی ماه سال 1393 نسبت به عقد قرارداد طراحی و مهندسی و نظارت بر ساخت واحد اسید سولفوریک در منطقه آزاد شیراز با ظرفیت سالانه 70.000 تن محصول اسید سولفوریک با غلظت 98.5% مبادرت گردید. ویژگی های واحد:
1. حفظ الزامات زیست محیطی براساس معیارهای جهانی. حداکثر آلایندگی براساس میزان SO2 موجود در گاز خروجی دودکش برابر برابر 300 ppm که میزان در استاندارهای زیست محیطی ایران 800 ppm می باشد.
2. کاهش میزان آب مصرفی با توجه به مشکلات تامین آب در منطقه.
3. استفاده حداکثری از روش های نوین طراحی که منجر به استفاده از چهار مبدل حرارتی در ناحیه Contact و صرفاً یک فن گردید. (در فرآیند دوجذبه)
4. مصرف بخار تولیدی در بخش های جانبی.
5. اتوماسیون کامل و نیاز کمتر به پرسنل بهره بردار.
6. کاهش سایز برج های جذب و پمپ های سیرکولاسیون اسید با تغییر دمای اسید گردشی.


طراحی و نظارت بر ساخت واحد سولفات آمونیوم گرانوله صنایع شیمیایی فاتح فرآور کیمیا

ظرفیت سالانه 96.000 تن

صنایع شیمیایی فاتح فرآور کیمیا از مجموعه شرکت های فاتح صنعت می باشد که با هدف ورود این گروه در حوزه صنایع شیمیایی تاسیس شده است. مذاکرات مفصل و دراز مدتی که این مجموعه با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ داشته در دی ماه سال 1393 منجر به عقد قرارداد طراحی و نظارت بر ساخت واحد تولید کود سولفات آمونیوم گرانوله این مجموعه در منطقه آزاد شیراز با ظرفیت سالانه 96.000 تن محصول گردید. ویژگی های واحد:
1. استفاده از تکنولوژی روز طراحی.
2. قابلیت تولید کودهای NPK و DAP با تغییر خوراک ورودی.
3. کاهش حجم سرمایه گذاری نسبت به واحدهای کریستال.
4. رعایت الزامات زیست محیطی در طراحی جهت کنترل میزان ذرات سولفات آمونیوم خروجی از دودکش.


طراحی، تامین، نصب و راه اندازی سیستم حفاظت آندیک اسید کولرهای مجتمع پتروشیمی رازی

مجتمع پتروشی رازی به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه های پتروشیمی کشور دارای دو واحد تولید اسید سولفوریک جمعاً به ظرفیت 650.000 تن اسید می باشد. با توجه به عمر نزدیک به 40 ساله این واحدها، این مجموعه اقدام به نوسازی آنها در فازهای مختلف نموده است. شرکت محترم پارس حساس به عنوان پیمانکار بازسازی و نوسازی سیستم کنترل این مجموعه انتخاب و از سال 1390 شروع به فعالیت نموده است. یکی از موارد مورد تعهد این شرکت تعویض سیستم حفاظت آندیک اسید کولرهای این مجتمع می باشد که پس از مذاکرات فراوان با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ به عنوان تنها شرکت ایرانی فعال در این زمینه، در اردیبهشت ماه سال 1393 اقدام به عقد قرارداد طراحی، تامین، نصب، آموزش و راه اندازی تجهیزات مورد نیاز شش دستگاه اسید کولر این مجتمع به همراه قطعات یدکی دوساله با قابلیت اتصال به سیستم کنترل مرکزی کارخانه نموده است. موضوع قرارداد در بهمن ماه سال 1393 به طور کامل تکمیل و تحویل بهره بردار گردید. ویژگی های کار:
1. طراحی تجهیزات به نحوی که انطباق کامل با اسید کولرهای موجود به وجود آید.
2. قابلیت حفاظت از اسید کولرها در دماهای بالا تا 120 درجه سانتی گراد.
3. اتصال به سیستم کنترل مرکزی کارخانه و نمایش و ضبط کلیه پارامترها.
4. آموزش کامل پرسنل بهره بردار و تعمیرات.


طراحی فرآیندی سیستم جذب دوگانه واحد اسید سولفوریک شرکت الماس شیمی مفید

شرکت الماس شیمی مفید یکی از قدیمی ترین مجموعه های فعال در زمینه تولید اسید سولفوریک در کشور می باشد. یکی از کارخانه جات تحت مالکیت این مجموعه به ظرفیت روزانه 120 تن اسید سولفوریک در بوئین زهرا دچار مشکلات عدیده فرآیندی و نیز آلایندگی شدید زیست محیطی می باشد. با توجه به مذاکرات صورت گرفته در پاییز سال 1392 قرارداد بازنگری فرآیند تولید این کارخانه و تبدیل آن از روش تک جذبه به دو جذبه با هدف کاهش حجم آلایندگی و رعایت استانداردهای زیست محیطی کشوری منعقد گردید و طراحی های اولیه براساس اطلاعات دریافتی از کارفرمای محترم پروژه انجام و نتایج حاصله به ایشان ارسال گردیده است. با توجه به تاخیر مراحل اجرایی کار به دلیل عدم توقف فعالیت کارخانه با توجه به شرایط بازار، مراحل تکمیلی کار دچار تاخیر گردیده است. ویژگی های طراحی:
1. استفاده حداکثری از تجهیزات موجود.
2. جانمایی تجهیزات جدید در سایت موجود علی رغم مشکلات عدیده.
3. رفع برخی از مشکلات فرآیندی پیش از انجام تغییرات مربوط به فرآیند جدید.


اصلاح و توسعه واحد اسید سولفوریک مجتمع مس سرچشمه

ظرفیت سالانه 300.000 تن

واحد اسید سولفوریک مجتمع مس سرچشمه متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران، بزرگترین واحد تولید اسید سولفوریک به روش متالورژیکال می باشد. طراحی اولیه این کارخانه با ظرفیت سالانه 100.000 تن اسید سولفوریک توسط شرکت کانادایی SNC lavalin انجام گرفته و توسط سازمان صنایع دفاع احداث گردیده است. با توجه به طراحی تک جذبه کارخانه و مشکلات آلایندگی ناشی از آن، همچنین افزایش گازهای ورودی کارخانه پس از به بهره برداری رسیدن طرح های بالادستی تولید مس، پروژه اصلاحات و توسعه واحد اسید سولفوریک مجتمع در معاونت بهره برداری (مجری پروژه بازسازی و نوسازی ذوب) شرکت ملی صنایع مس ایران تعریف گردید و مناقصه ای با حضور مجموعه ای از بزرگترین مشاوران فعال در حوزه نفت و گاز (از جمله ناموران و نیپیک) در دو مرحله برگزار گردید. در مرحله نخست مشارکت شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ و مهندسین مشاور بینا حائز بالاترین امتیاز فنی گردید و در مرحله دوم کمترین قیمت پیشنهادی از سوی این مشارکت ارائه و در مجموع به عنوان برنده مناقصه موفق به عقد قرارداد با شرکت ملی مس ایران در اسفند ماه سال 1391 گردید. در حال حاضر فاز مهندسی کار به اتمام رسیده و با شروع فعالیت پیمانکاران در سایت، خدمات نظارتی در حال انجام می باشد. ویژگی های طراحی:
1. رعایت الزامات زیست محیطی مطابق آیین نامه های جهانی با سقف 300 ppm.
2. تعهد تولید سالانه 300.000 تن محصول بر مبنای غلظت 100%.
3. رفع مشکلات فعلی فرآیندی و نوسانات غلظت محصول تولیدی.
4. امکان سوئیچ فرآیند از حالت دوجذبه به تک جذبه در شرایط کاهش غنای خوارک ورودی.
5. انتقال دانش فنی طراحی کارخانه به کارفرما در قالب پکیج انتقال تکنولوژی.
6. مدل سازی کامل فرآیند تولید با آخرین ویرایش نرم افزارهای فرآیندی برای اولین بار.
7. مدل سازی کامل کارخانه در نرم افزار PDMS.
8. تهیه فایل اصلی کلیه مدارک پروژه ارائه شده توسط مشاور فاز نخست.


طراحی و نظارت بر ساخت واحد اسید سولفوریک شرکت کیمیا داران نوین شمال

ظرفیت سالانه 60.000 تن

شرکت کیمیاداران نوین شمال شرکتی خصوصی است که در زمینه احداث کارخانه جات صنایع شیمیایی اقدام به سرمایه گذاری نموده است. این شرکت در سال 1390 اقدام به عقد قرارداد به شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ جهت طراحی و نظارت بر ساخت کارخانه اسید سولفوریک خود واقع در شهرستان بجنورد نمود. طراحی پایه و تفصیلی کارخانه مذکور انجام و به کارفرما تحویل داده شد، لیکن با توجه به تجهیز دفتر مهندسی کارفرما ادامه مراحل نظارت بر ساخت کارخانه به دفتر کارفرما منتقل گردید و قرارداد خاتمه یافت. ویژگی های طراحی:
1. پیش بینی امکان تبدیل فرآیند به حالت دوجذبه پس از راه اندازی با توجه به مشکلات تامین نقدینگی کارفرما.
2. طراحی فرآیند جهت تولید حداکثری بخار سوپر هیت جهت امکان سازی تولید قریب یک مگاوات برق.
3. طراحی سیکل تامین یوتیلیتی مورد نیاز واحد با توجه به واقع شدن محل احداث کارخانه در ارتفاعات مشرف به پتروشیمی خراسان


طراحی و نظارت بر ساخت واحد سولفات آمونیوم کریستال شرکت کیمیا داران نوین شمال

ظرفیت سالانه 30.000 تن

شرکت کیمیاداران نوین شمال شرکتی خصوصی است که در زمینه احداث کارخانه جات صنایع شیمیایی اقدام به سرمایه گذاری نموده است. این شرکت در سال 1390 اقدام به عقد قرارداد به شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ جهت طراحی و نظارت بر ساخت کارخانه تولید کود سولفات آمونیوم کریستاله خود واقع در شهرستان بجنورد نمود. طراحی پایه و بخشی از طراحی تفصیلی کارخانه مذکور انجام و به کارفرما تحویل داده شد، لیکن با توجه به تجهیز دفتر مهندسی کارفرما ادامه مراحل نظارت بر ساخت کارخانه به دفتر کارفرما منتقل گردید و قرارداد خاتمه یافت. ویژگی های طراحی:
1. استفاده از روش های نوین طراحی فرآیندی و رفع مشکلات موجود در سایر واحدهای کریستال.
2. نوآوری در روش خنک سازی راکتور.
3. رعایت الزامات زیست محیطی و آلایندگی ناشی از ذرات خروجی دودکش.


طراحی و نظارت بر ساخت واحد اسید سولفوریک مجتمع ذوب و احیاء روی قشم

ظرفیت سالانه 60.000 تن

مجتمع ذوب و احیاء روی قشم یکی از زیر مجموعه های شرکت کالسیمین و شرکت توسعه معادن روی ایران می باشد که در جزیره قشم واقع گردیده است. با توجه به نیاز فراوان این مجموعه به اسید سولفوریک و بعد مسافت آن تا تولید کنندگان آن، در سال 1391 تصمیم به احداث یک واحد تولید اسید سولفوریک گرفته و در پاییز همان سال اقدام به عقد قرارداد با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ شد. مراحل طراحی واحد با هدف پیشگیری از تحمیل افزایش قیمت های ناشی از تغییر سال و همچنین بحران ارزی به سرعت طی و سفارش گذاری تجهیزات به انجام رسید و علی رغم دور افتاده بودن محل احداث کارخانه و نبود نیروی فنی مورد نیاز در خرداد ماه سال 1393 به بهره برداری رسید. ویژگی های طراحی:
1. تولید حداکثری بخار به جهت استفاده در واحد تولید روی.
2. استفاده از روش های نوین طراحی و استفاده از دو بویلر و اکنومایزر به جای مبدل های گاز-گاز.
3. رعایت الزامات زیست محیطی علی رغم طراحی تک جذبه فرآیند تولید.
4. استفاده از اسید کولرهای مجهز به سیستم حفاظت آندیک بجای روش های سنتی.
5. پیاده سازی سیستم کنترل نوین.
6. جانمایی جدید محل قرارگیری اتاق کنترل به جهت دسترسی سریع، کاهش سطح اشغال و قابلیت نظارت بر محوطه فرآیندی واحد.
7. امکان افزایش ظرفیت با توجه به افزایش شدید رطوبت هوا در فصول گرم به جهت حفظ غلظت محصول تولیدی.


اصلاح و توسعه واحد اسید سولفوریک مجتمع ذوب روی بافق

ظرفیت سالانه 60.000 تن

واحد اسید سولفوریک مجتمع ذوب روی بافق در دهه 70 با هدف جذب گازهای ناشی از تشویه خاک روی (متالورژیکال) توسط شرکت های چینی احداث و به بهره برداری رسید. با توجه به مشکلات تامین خاک روی سولفاته این مجتمع ناچار به خارج نمودن خط تشویه خود از مدار و بالتبع عدم تولید اسید سولفوریک شد. ضمن آنکه برای تولید روی از خاک های اکسیده نیاز به اسید سولفوریک نیز احساس می شد. این مسئله در سال 1390 منجر به عقد قرارداد با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ جهت اصلاح و توسعه فرآیند موجود شرکت و تبدیل واحد متالورژیکال به گوگرد سوز و افزایش ظرفیت از روزانه 30 تن به 150 تن گردید. پس از انجام طراحی فرآیندی و مکانیکال مورد نیاز و تامین تجهیزات مربوطه و نیز ساخت سیستم های ذوب و ذخیره سازی گوگرد مذاب، کارخانه در سال 1391 راه اندازی گردید. ویژگی های طراحی:
71. استفاده حداکثری از تجهیزات موجود و تحمیل کمترین تغییرات.
72. طراحی بهینه پکیج احتراق گوگرد جهت حصول به دمای تعهد شده در خروجی بویلر.


ساخت، نصب و راه اندازی کوره گوگرد سوز مجتمع ذوب روی بافق

واحد اسید سولفوریک مجتمع ذوب روی بافق در دهه 70 با هدف جذب گازهای ناشی از تشویه خاک روی (متالورژیکال) توسط شرکت های چینی احداث و به بهره برداری رسید. با توجه به مشکلات تامین خاک روی سولفاته این مجتمع ناچار به خارج نمودن خط تشویه خود از مدار و بالتبع عدم تولید اسید سولفوریک شد. ضمن آنکه برای تولید روی از خاک های اکسیده نیاز به اسید سولفوریک نیز احساس می شد. این مسئله در سال 1390 منجر به عقد قرارداد با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ جهت ساخت کوره گوگرد سوز به ظرفیت روزانه 50 تن گوگرد گردید. پس از تامین متریال و ساخت بدنه کوره و نصب آن در محل، اجرای لایه های آجری عایق و نسوز انجام و کارخانه در سال 1391 راه اندازی گردید. کوره از نوع بدنه سرد بوده و دمای بدنه در حدود 80 درجه سانتی گراد تحویل بهره بردار گردید.


ساخت، نصب و راه اندازی بویلر بازیافت حرارتی مجتمع ذوب روی بافق

واحد اسید سولفوریک مجتمع ذوب روی بافق در دهه 70 با هدف جذب گازهای ناشی از تشویه خاک روی (متالورژیکال) توسط شرکت های چینی احداث و به بهره برداری رسید. با توجه به مشکلات تامین خاک روی سولفاته این مجتمع ناچار به خارج نمودن خط تشویه خود از مدار و بالتبع عدم تولید اسید سولفوریک شد. ضمن آنکه برای تولید روی از خاک های اکسیده نیاز به اسید سولفوریک نیز احساس می شد. این مسئله در سال 1390 منجر به عقد قرارداد با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ جهت ساخت بویلر بازیافت حرارتی به ظرفیت 4 تن در ساعت بخار اشباع گردید. پس از طراحی، تامین متریال و ساخت بویلر در کارگاه های تهران، بویلر به محل کارخانه حمل و بر روی کوره گوگرد سوز نصب و کارخانه در سال 1391 راه اندازی گردید.


تامین و نصب مشعل های گوگرد سوز مجتمع ذوب روی بافق

واحد اسید سولفوریک مجتمع ذوب روی بافق در دهه 70 با هدف جذب گازهای ناشی از تشویه خاک روی (متالورژیکال) توسط شرکت های چینی احداث و به بهره برداری رسید. با توجه به مشکلات تامین خاک روی سولفاته این مجتمع ناچار به خارج نمودن خط تشویه خود از مدار و بالتبع عدم تولید اسید سولفوریک شد. ضمن آنکه برای تولید روی از خاک های اکسیده نیاز به اسید سولفوریک نیز احساس می شد. این مسئله در سال 1390 منجر به عقد قرارداد با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ جهت ساخت مشعل های گوگرد کوره احتراق گوگرد گردید. پس از طراحی، تامین متریال و ساخت مشعل ها در کارگاه های یزد به محل کارخانه حمل و بر روی کوره گوگرد سوز نصب و کارخانه در سال 1391 راه اندازی گردید.


نظارت بر ساخت و راه اندازی واحد اسید سولفوریک شرکت کیمیا داران کویر

ظرفیت سالانه 60.000 تن

شرکت کیمیا داران کویر مجموعه ای خصوصی است که اقدام به فعالیت در زمینه صنایع شمیمیایی بالاخص تولید کودهای شیمیایی نموده است. این شرکت با هدف تولید کود سوپر فسفات تریپل اقدام به احداث صنایع بالادستی خو منجمله واحدهای اسید سولفوریک و اسید فسفریک نموده است. احداث واحد اسید سولفوریک این شرکت از سال 1389 آغاز و در اردیبهشت ماه سال 1390 به بهره برداری رسید و در حال حاضر در حال تولید می باشد.


طراحی، تامین، نصب و راه اندازی اسید کولرهای مجهز به سیستم حفاظت آندیک مجتمع ذوب و احیاء روی قشم

مجتمع ذوب و احیاء روی قشم یکی از زیر مجموعه های شرکت کالسیمین و شرکت توسعه معادن روی ایران می باشد که در جزیره قشم واقع گردیده است. با توجه به احداث یک واحد تولید اسید سولفوریک در محل کاخانه مجموعه در سال 1392 و نیاز به دو دستگاه اسید کولر مجهز به سیستم حفاظت آندیک، رایزنی هایی با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ به عنوان تنها شرکت ایرانی فعال در این حوزه انجام و منجر به عقد قرارداد با این شرکت در تابستان سال 1392 شد. مراحل طراحی اسید کولرها بسرعت انجام و پس از ساخ و تست به محل نصب حمل گردید. پس از راه اندازی کارخانه اسید تجهیزات مزبور راه اندازی و در خرداد ماه سال 1393 به بهره بردار تحویل گردید. ویژگی های کار:
1. کاهش فضای اشغالی به نسبت سیستم های سنتی.
2. کاهش عملیات تعمیراتی و نتیجتاً توقف های متوالی کارخانه با توجه به خوردگی بسیار کمتر نسبت به سیستم های سنتی.
3. کاهش حجم آب خنک کننده مصرفی به جهت بسته بودن سیکل خنک کاری اسید کولر.
4. خود کنترل بودن سیستم حفاظت آندیک و عدم نیاز به اپراتور.


طراحی، تامین، نصب و راه اندازی سیستم کنترل PLC مجتمع ذوب و احیاء روی قشم

مجتمع ذوب و احیاء روی قشم یکی از زیر مجموعه های شرکت کالسیمین و شرکت توسعه معادن روی ایران می باشد که در جزیره قشم واقع گردیده است. با توجه به احداث یک واحد تولید اسید سولفوریک در محل کاخانه مجموعه در سال 1392 و نیاز به سیستم PLC جهت کنترل کارخانه، رایزنی هایی با شرکت مهندسی سازه صنعت پاهنگ انجام و با توجه به تسلط این شرکت بر فرآیند کنترل کارخانه و پیشنهاد مالی مناسب، منجر به عقد قرارداد با این شرکت در پاییز سال 1392 شد. مراحل طراحی و تامین تجهیزات بسرعت انجام و پس از ساخت تابلو و تست به محل نصب حمل گردید. پس از اتمام مراحل ساخت اتاق کنترل تجهیزات نصب و اتصالات برقرار گردید و در خرداد ماه سال 1393 با راه اندازی کارخانه به بهره بردار تحویل گردید. ویژگی های کار:
1. کنترل کامل تجهیزات فرآیندی کارخانه با توجه به ابزار دقیق نصب شده.
2. رکورد اطلاعات فرآیندی به طور کامل.
3. امکان کنترل کارخانه به صورت آنلاین و پرتابل روی شبکه.


تامین و نصب مشعل های گوگرد سوز مجتمع ذوب و احیاء روی قشم

مجتمع ذوب و احیاء روی قشم یکی از زیر مجموعه های شرکت کالسیمین و شرکت توسعه معادن روی ایران می باشد که در جزیره قشم واقع گردیده است. با توجه به احداث یک واحد تولید اسید سولفوریک در محل کاخانه مجموعه در سال 1392 و نیاز به ساخت مشعل های گوگرد کوره احتراق گوگرد گردید. پس از طراحی، تامین متریال و ساخت مشعل ها در کارگاه های یزد به محل کارخانه حمل و بر روی کوره گوگرد سوز نصب و در خرداد ماه سال 1393 با راه اندازی کارخانه به بهره بردار تحویل گردید.